Personuppgiftshantering för Alnovas kunder, leverantörer, samarbetspartners och arbetssökande

Vår hemsida – https://alnova.se

Integritet är viktigt för Alnova och du som kund, leverantör, samarbetspartner eller arbetssökande ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Alnova är öppna och ger dig information om hur dina personuppgifter hanteras när du har en affärsrelation med oss.

Alnova Balkongsystem AB, Orrekulla industrigata 61, 425 36 Hisings Kärra, org.nr 556522-2956 (Alnova) är personuppgiftsansvarig.

Uppgifter som vi samlar in

Gällande affärsrelationer samlar Alnova endast in det som behövs för att skapa nya och underhålla befintliga relationer genom telefonkontakt, mailkontakt, marknadsaktiviteter etc. Det handlar om grundläggande kontaktuppgifter såsom förnamn, efternamn, titel, adress, telefonnummer och e-postadresser. Gällande arbetssökande samlar Alnova in den information som är relevant för att kunna göra ett korrekt och rättvist urval bland sökanden. Det handlar om dels grundläggande kontaktuppgifter såsom förnamn, efternamn, telefonnummer och mailadress, och dels relevant personlig och professionell information för den specifika tjänsten.

Uppgifterna lagras så länge som lagar kräver, avtal gäller tillsvidare eller tills den registrerade avböjer. Kunder med personuppgifter raderas efter att affärsrelationen har upphört. Arbetssökanden med personuppgifter där rekryteringsprocessen är avslutad raderas efter 2 år om sökanden inte valt att stå kvar i vårt sökanderegister.  Vi delar inga uppgifter med andra parter förutom när lagen kräver det.

Säkerhet

Vi är noga med säkerheten och endast de som har ett tydligt behov av att hantera personuppgifter har behörighet. Adekvata säkerhetsåtgärder skyddar personuppgifterna mot olovlig åtkomst och hantering.

Rättigheter

Du som har personuppgifter hos Alnova har rätt att ta del av dessa och hur de används, få dem korrigerade och i viss mån raderade. Kontakta oss skriftligen på ovanstående adress, märk försändelsen “Personuppgiftsfrågor”. Vi kan komma att kontakta dig och verifiera din identitet samt vid registerutdrag kräva att du personligen infinner och legitimerar dig för att säkerställa att vi lämnar ut dina personuppgifter till dig och ingen annan.

Klagomål mar

Om du anser att Alnova har hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt, kontakta oss gärna. Har du efter det fortfarande klagomål, var vänlig kontakta Integritetsskyddsmyndigheten.

Hisings Kärra 2021-02-01

Magnus Andersson

VD

Kakor

Denna webbplats använder kakor. Webbplatsen skickar en kaka till webbläsaren – en liten textfil som lagras på datorns hårddisk. Det finns tillfälliga sessionskakor som raderas när du stänger webbläsaren, och beständiga kakor, som sparas på datorns hårddisk. Genom kakorna kan vi identifiera din webbläsare och använda denna information för analysändamål, t.ex. för att räkna besökarna på webbplatsen. Denna information gör det möjligt för oss att iaktta och följa kundernas intressen och därigenom förbättra webbplatsen. All insamlad information är anonym, och ingen webbaktivitet kan knytas till en enskild person.

De flesta webbläsare accepterar kakor automatiskt, men du kan även ändra webbläsarens inställningar och ta bort eller blockera kakor. Reklamkakor hjälper oss att välja ut den bästa och intressantaste reklamen för dig. De varierar också reklamen. Vissa  tredjepartsleverantörer kan också använda kakor eller andra spårprogram (1-pixelbildfiler), så att fler intressanta annonser visas när du besöker olika webbplatser. De uppgifter som samlas in via kakor och liknande är anonyma, så varken vi eller någon tredje part kan känna igen dig.

Tredjepartsannonsörer kan också analysera och mäta reklamens effekt. I detta syfte kan de använda ett spårprogram (1-pixels GIF-fil), som är placerat på vår webbplats för att samla in anonym information. På grundval av anonym information om besöken på våra och andra webbplatser kan annonsörerna skräddarsy sina annonser om produkter och tjänster enligt användarens intressen.

Denna webbplats använder Google Adwords-kakor för marknadsföring med användarlista i Googles reklamnätverk. Användaren kan inte identifieras med ledning av informationen i kakorna. Mer info om hur användaren kan blockera Google Adwords-reklam enligt användarlista du på support.google.com

Vad är cookies?

En cookie (“kaka”) är en liten textfil som lagras i din dator, mobiltelefon eller surfplatta. Den används för att spara information om dina besök på vår webbplats och komma ihåg dina val, t.ex. uppgifter som du skrivit in i ett formulär.

Endast den webbplats som sparat textfilen kan läsa den, varför ingen annan kan få tillgång till den information som cookien innehåller. Textfilen är inte skadlig och den kan inte innehålla virus eller programkod.

Vad används cookies till?

Vi samlar information om hur vår webbplats används för att kunna ge dig en bättre användarupplevelse och göra det ännu smidigare att använda webbplatsen.

Cookies används t.ex. när du fyller i formulär för att göra en kostnadsberäkning och när du fyller i vårt serviceformulär, så att vi ska kunna se hur många som fullföljer eller avbryter våra formulär.

Dessa uppgifter behandlas endast av oss själva och vi överlåter inte uppgifterna till tredje part. Vi kan använda dessa uppgifter för att förbättra våra tjänster, produkter och processer samt för att optimera våra produkterbjudanden. Vi sparar eller kombinerar emellertid inte identifierbar information om ditt individuella beteende på vår webbplats med dina kunduppgifter. 

Godkännande av cookies på alnova.se

Genom att använda den här webbplatsen godkänner du att vi:

  • samlar information om hur webbplatsen används, t.ex. hur ofta den besöks och vilka sidor som besöks
  • lagrar information om vilken webbläsare och maskinvara som används vid besök på vår webbplats
  • anpassar webbsidorna och deras innehåll utifrån den information som vi har lagrat i samband med tidigare besök

Cookies kan också användas för att utifrån användarens intresse visa anpassad reklam i anslutning till våra produkter och tjänster på andra webbplatser.

Vissa cookies raderas när du stänger din webbläsare medan andra cookies lagras i högst 24 månader.

Att stänga av cookies

Du kan förhindra lagring av cookies genom att stänga av cookiefunktionen i webbläsarens säkerhetsinställningar. Notera emellertid att vissa funktioner på vår webbplats kanske inte fungerar utan cookies.

Du kan också välja en inställning som varnar varje gång en cookie dyker upp och då kan du från fall till fall avgöra om du vill tillåta den eller inte.

Mer information om anpassad reklam som baserar sig på internetanvändningen hittar du på webbplatsen Your Online Choices.

Kontakta oss gärna om du har några frågor om hur vi använder cookies.