Helhetsleverantör av balkongdelar

Från handskisser i sockerbruket till industriellt hantverk och modern design

Alnova Balkongsystem startade sin verksamhet i Gamla Sockerbruket i Göteborg redan år 1979. Vi har gått från 2 personer som drev hela företaget, från handskissade räcken till produktion och montage, till att utvecklas som en stark arbetsgivare. Idag är vi ca 60 anställda i en högt digitaliserad process från ritandet till en toppmodern maskinpark i produktion.

Vårt team

Vårt team består idag av säljare, projektledare, CAD-konstruktörer, inköpare, produktionspersonal och montörer. Vi har ett nära samarbete med varandra, eftersom både tillverkning och kontor ligger i samma byggnad. Förutom ett brett standardsortiment har vi även möjlighet att designa och konstruera nya räckeslösningar som följer våra kunders önskemål. Via våra samarbetspartners erbjuder vi även balkongplattor i betong eller komposit. En komplett utställningshall finns på vårt huvudkontor i Orrekulla industriområde i Göteborg samt en mindre utställning på våra försäljningskontor i Stockholm och Malmö.

Våra balkongsystem

Vår långa erfarenhet av tekniska lösningar för balkonger gör att vi kan erbjuda våra produkter både under enkla och mer utmanande förutsättningar. Alnovas system erbjuder stora valmöjligheter i önskemål av design och utförande för att anpassas till olika miljöer och arkitektur. Våra system är lätta, starka och föredömligt enkla att montera samt kräver minimalt med underhåll, vilket ger god ekonomi på både kort och lång sikt. Varje produkt skräddarsys enligt unika förutsättningar för varje enskilt projekt och tillverkas med en kombination av moderna maskiner och ett genuint hantverk.

Kreativitet

På Alnova jobbar vi med hjärta och hjärna för att bemöta våra kunders önskemål och arbetar ständigt fram skräddarsydda räckeslösningar. Våra balkongsystem erbjuder stora valmöjligheter i önskemål av design och utförande för att anpassas till olika miljöer och arkitektur. Vi ser varje uppdrag som en möjlighet att genom vårt hantverk få skapa er vision.

Samarbete

Vi är med i hela byggprocessen från idé till genomfört projekt. Samarbetet med våra kunder och arkitekter ger ett smidigare flöde ju tidigare vi engagerar oss i processen. Vi är bäst på våra produkter och tillsammans skapar vi en rak väg till slutresultatet. Ett tätt samarbete mellan våra avdelningar är också en av anledningarna till att vi är bra på att skapa unika räckeslösningar av hög kvalitet.

Säkerhet och miljö

Vi är medlemmar i Balkongföreningen, följer BBR och är kvalitetssäkrade enligt BFQ – en symbol för en säker balkong av hög teknisk kvalitet. Samtliga standardprodukter är registrerade hos Sunda Hus och Byggvarubedömningen. För din säkerhet utför vi Tung Stöt på våra räcken, vilket är ett pendelprov som mäter räckets hållfasthet. Vi arbetar aktivt för en bättre och långsiktig miljö och strävar efter att alla material vi använder ska vara 100% återvinningsbara. Vi är även certifierade enligt ISO9001, ISO14001 samt EN1090.

Vi är en del av Fasadgruppen

Sedan februari 2022 är vi en del av Fasadgruppen Group AB som är Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal. Läs mer på www.fasadgruppen.se

Alla bolag i koncernen: https://fasadgruppen.se/vara-foretag/

Visselblåsning

Alnova Balkongsystem AB strävar efter, i enlighet med Fasadgruppen Group AB:s policy, att ha ett öppet företagsklimat, hög affärsetik och alltid se möjligheterna med nya förbättringar. Våra medarbetare, kunder och leverantörer är våra viktigaste källor till insikt om eventuella brister som måste rättas till.