Plattkantsavtäckning och dekorrör

Dekorativa tillval för ett mer designat räcke

De sista detaljerna sätter stilen för vilket uttryck räcket ska få. En synlig plattkant ger till exempel ett råare uttryck medan en plåtbeklädd kant gör kanten av plattan till en del av räcket. Med dekorrör får man en möjlighet att skapa nya former och en mer tredimensionell känsla på ett plant räcke.

Plattkantsavtäckning

Synlig eller täckt plattkant

Vill man dölja den råa betongkanten finns det massor av varianter på det.

Antingen sätter man en så kallad plattkantsavtäckning i plåt längs med kanten. Matchande i räckets kulör eller kanske i en kontrastfärg som istället matchar fasaden.

Har man valt ett glasräcke kan man istället välja ett screentryck som döljer plattkanten. Antingen som en enfärgad rand eller varför inte i ett mönster som är tätt i nederkant och blir mer transparent högre upp på räcket. Är räckestäckningen i perforerad plåt kan man välja att lämna delen som döljer plattkanten operforerad.

Oändligt med möjligheter alltså!

Dekorrör

Utvändig dekoration av räcket

Precis som det låter är detta ett rör man använder sig av för att dekorera utsidan av räcket.

Standardutförande är att fästa rören horisontellt på stolparna på räcken med invändig täckning. Det skapar en tredimensionell känsla och man kan även kombinera dekorrören med till exempel plåt för ett mer kreativt uttryck.

Referenser